Garn-bekymmer:

.. Och annat pyssel. Börjar väl med garnet. Den beställda tunikan borde ha blivit färdig idag. OM inte om fanns vill säga. För nu är det så att när jag igår skulle börja med andra nystanet upptäckte jag att det inte alls var samma färg på det garnet, det går mer i gul-lila. Så det bev till att maila Danmark. Lustigt nog står det samma färgnummer på etiketten, men kollar man garnet och färgkartan så har det ändå blivit fel. Från fabrik då, självfallet. Men det hjälper inte mig just nu, arbetet blir ju ändå liggande en par veckor till och min beställare lär väl undra över vad i hela fridens namn jag håller på med?



Under tiden har jag hur som tagit en kjol och en tröja och gjort till en kjol.. Eh, ja.. :

1+  1=  ..annan kjol
1+                                           1=                                         detta..

Fast eftersom Whiskey är en stor förespråkare av korta kjolar på den egna kroppen slutade det med att den blev 17 cm kortare än på bilden. Hur detta ska gå ihop sig med att så sakteliga bli gammal och inte "få" ha korta kjolar vet jag inte.. Jag får nog bli en byx-tant :p

Linsjalen då? Jodå, nu är jag på fjärde varvet igen. I den här takten kommer den vara klar till jul :s Men det känns lite kul att ha en speciell stickning vid sängkanten, riktig mys-stickning liksom :)
Började på mammas morsdags-present idag också, en sådan där sticka-ute stickning så skönt med en stickning som bara löper på i sina egna takt utan att man behöver tänka.

Igår fick jag en kasse tyger av S´ svärmor. Så nu har jag kudd-tyger igen och en del foder-tyger med, kanon. Jag tror att det måste ha varit julafton igår för först kom tygerna och sedan kom Björn förbi.. Mjau vad glad jag blev över den här påsen:



För den innehöll detta:


(bortsett från den nyfikna kattan då..)

Det är ju helt underbart! Måste bli en sjal av det med, till hösten. Det får dock ligga till sig ett litet tag medan jag letar grövre stickor, jag lär väl få leta ihjäl mig innan jag hittar rundsticka grov nog. Tio är det största jag har för tillfället och det känns inte som det räcker.

Sen har jag fyndat på Tradera också:


(i min värld är detta ett jätte-fynd..)

Även snedslå och dragkedjor, som inte är med på bilden, jihaaa så gottigt!

Mitt favorit nattlinne har gått sönder. Hur fattar jag inte, jag tyckte inte att elstaiken i den var dålig. Tror att den nog fått hjälp på traven av en kattastrof.. Kanske man kan ta den nedre delen till en klänning eller kjol? Men.. Då tror väl alla som ser mig att jag blivit tokig(-are).
Ska fundera på saken medan jag tar rätt på tvätten och slänger mina barn i säng.

*so long, så länge*