Garn-bekymmer:

.. Och annat pyssel. Börjar väl med garnet. Den beställda tunikan borde ha blivit färdig idag. OM inte om fanns vill säga. För nu är det så att när jag igår skulle börja med andra nystanet upptäckte jag att det inte alls var samma färg på det garnet, det går mer i gul-lila. Så det bev till att maila Danmark. Lustigt nog står det samma färgnummer på etiketten, men kollar man garnet och färgkartan så har det ändå blivit fel. Från fabrik då, självfallet. Men det hjälper inte mig just nu, arbetet blir ju ändå liggande en par veckor till och min beställare lär väl undra över vad i hela fridens namn jag håller på med?Under tiden har jag hur som tagit en kjol och en tröja och gjort till en kjol.. Eh, ja.. :

1+  1=  ..annan kjol
1+                                           1=                                         detta..

Fast eftersom Whiskey är en stor förespråkare av korta kjolar på den egna kroppen slutade det med att den blev 17 cm kortare än på bilden. Hur detta ska gå ihop sig med att så sakteliga bli gammal och inte "få" ha korta kjolar vet jag inte.. Jag får nog bli en byx-tant :p

Linsjalen då? Jodå, nu är jag på fjärde varvet igen. I den här takten kommer den vara klar till jul :s Men det känns lite kul att ha en speciell stickning vid sängkanten, riktig mys-stickning liksom :)
Började på mammas morsdags-present idag också, en sådan där sticka-ute stickning så skönt med en stickning som bara löper på i sina egna takt utan att man behöver tänka.

Igår fick jag en kasse tyger av S´ svärmor. Så nu har jag kudd-tyger igen och en del foder-tyger med, kanon. Jag tror att det måste ha varit julafton igår för först kom tygerna och sedan kom Björn förbi.. Mjau vad glad jag blev över den här påsen:För den innehöll detta:


(bortsett från den nyfikna kattan då..)

Det är ju helt underbart! Måste bli en sjal av det med, till hösten. Det får dock ligga till sig ett litet tag medan jag letar grövre stickor, jag lär väl få leta ihjäl mig innan jag hittar rundsticka grov nog. Tio är det största jag har för tillfället och det känns inte som det räcker.

Sen har jag fyndat på Tradera också:


(i min värld är detta ett jätte-fynd..)

Även snedslå och dragkedjor, som inte är med på bilden, jihaaa så gottigt!

Mitt favorit nattlinne har gått sönder. Hur fattar jag inte, jag tyckte inte att elstaiken i den var dålig. Tror att den nog fått hjälp på traven av en kattastrof.. Kanske man kan ta den nedre delen till en klänning eller kjol? Men.. Då tror väl alla som ser mig att jag blivit tokig(-are).
Ska fundera på saken medan jag tar rätt på tvätten och slänger mina barn i säng.

*so long, så länge*

Två karlar:

..För att byta däck på en bil, är inte det lite till att ta i det?? Tom jag grejar det själv. Och gjorde det igår:

..lägga om till sommardäck

Ja, jag vet att man ska palla upp med bock..  Men ibland är man lat. Inte var det kul att byta heller eftersom jag upptäckte något som jag sedan i höstas förträngt, mina bakdäck är liiiiite slitna. En halv cm från den lagliga gränsen. Däck är dyra. Skit. Så det blev ett litet köpstopp för mig iom det. Usch så sur jag blir.. Bilar ska bara gå och fungera och hålla sig snygga precis av sig själva!

Jag har tvätt över hela sängen nu igen, håller som bäst på att tvätta upp alla vinterkläder. Och sängkläder. Passar på medan jag kan hänga ute, hängde ut första gången i helgen och några dagar till går det nog, men bara några. Löv-sprickningen är i full gång så jag och minstingen snörvlar i kapp. Snart kommer hela trädgråden vara gul av pollen. Men innan dess hann jag iaf njuta av den där underbara doften som lakan får när de torkar ute i vårvinden och vårsolen, mumma!Vad ska jag nu göra med alla vinterkläder? In i garderober eller ner i kartonger? Antar att de kan vänta i garderoberna ett tag till. Flytten kommer ju ske succesivt under sommaren och bäst är väl att ta sådant som används just då. Flytt förresten.. *suckar* Jag är livrädd. Och jag har inget stöd någonstans ifrån. Pappa tex säger att han önskar att exhelvetet tar barnen så att dom blir kvar här, och att jag är egoistisk och gör som min mamma gjorde när jag och min bror  var små. Jätte kul att höra..
Flyttar inte jag dör förhållandet.. Och varför har inte jag rätt att leva en liten del av mitt liv som jag vill?


Jag bara undrar..??

Brand i Stora Enso:

.. Jopp, en byggnad brinner sägs det. Och det verkar alldeles för sant, himlen är grå och det luktar bränt. 3 Stationer ska vara larmade.. Fan, inte nu igen tänker jag och minns när sågen brann. Börjar bli längesen nu, men det finns nog ingen här ute i bygden som inte minns det.

Barnen (sensationskåta ungar..) vill åka och se, de vill se branden.. Jag sitter med färg i håret och har fått lova att åka dit när håret är tvättat. Usch, hoppas ingen kommer till skada. Hoppas det inte sprider sig.