Det kom saker emellan:

På söndag kväll virkade jag på i samma takt som kvällarna före det.
Och då stannade döskallesjalen vid läggdags på 4 nya ögon:
 
 
Döskallesjalen på söndag kväll..
 
 
Men sedan tog det tvärstopp. På måndagen var vädret fint så jag var ute och krattade lite. Varför i hela fridens namn det inte blev något virkat av den kvällen vet jag inte, antagligen så hade jag väl alldeles för ont i kroppen.
Tisdag morgon tiiiidigt (före tuppen och då är det olidligt tidigt) vaknade jag av en sjujäkla magkatarr.
Och sedan har jag legat som ett fån med antingen 1) en varm vetekudde på magen 2) en varm kurrande katt på magen. På tisdag eftermiddag släpade jag mig dock ner i studion en sväng och tog några foton på min väninna.
Igår var jag till läkaren med min son och tog ett ekg. När det var klart och jag kom hem tänkte jag att jag skulle virka för att lugna mitt egna hjärta som varit lite väl orolig för gossen. Men nä.. Det blev inte mycket gjort. Ett varv bara.
 
Idag har jag krattat lite, men det var blött i marken så det var inte roligt. Så därför har jag ägnat dagen åt att virka.
 
 
Fem nya ögon på döskallesjalen..
 
 

Det ser mer ut som en liten slamsa nu eller hur? En aning svårt att spänna ut med händerna som ska hålla i telefonen som ska knäppa kortet som ska laddas upp till datorn (osv). Det rättar nog till sig vid blockningen sedan. Men den lär ju bli färdig först också. Varven börjar bli lite längre nu och äter garn. Kommer garnet att räcka ångesten börjar göra sig påmind ;) Det kommer att behövas åtminstonde en rad skallar till. Nåväl, något varv till ska jag väl hinna med innan kvällen (och garnet) är slut.
2 kommentarer publicerat i Handarbete
Taggar: Döskallesjal, Virkad, Virkat, handarbete, virkat

Lite foton bara:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
En blandad kompott. Skulle kunna dränka er i bilder från både stallet och på mitt lilla syskonbarn. Hon är ju sååååå söt <3 Och hennes storebror håller med :)

Följer trenden:

Bara för att jag faktiskt gillar dödskallar.
Och fast jag egentligen inte kan följa mönster.
Och definitivt egentligen inte hade råd med att köpa garn.
Även om det bara gick på en hundring.
Och fast jag faktiskt egentligen har annat som jag borde sticka/virka vidare på.
Så satte jag på fredag kväll igång med en döskallesjal.
 
 
Fredag kväll..
 
 
Fredag kväll innan det var sovdags hade det växt en del..
 
 
Och efter lördagskvällen såg det ut såhär...
 
 

Jag blandade nöjen på lördags kvällen. Redigerade 5 foton, virkade ett varv osv. Ikväll kör jag på samma melodi. Så snart, innan jag lägger mig, kommer jag att ha fyra dödskallar på den översta raden. Och det första nystanet lider mot sitt slut.
 
Jag kör med 3,5mm virknål och Svarta Fårets Tilda. Mjukt och skönt runt halsen i sommar. Jodå.. Jag måste använda sådant även på sommaren. Skräpiga kroppen tillåter inte annat.
 
Såg nyss att en annan på virkcafét virkar sin i Viking Björk. Dumma jag hade ju sådant garn hemma. I en mörkt lila nyans. Så.. Stackars lilla mig får nog göra en till döskallesjal i det garnet när den här är färdig. Och den kan jag ju ge bort. Men den här, som jag gör nu, den ska bli min bara min :)
Det är lycka på en pinne det ;)