Kvällshimmel:

Och vacker är den:

 

Och så tänkte jag visa att det faktiskt inte blev mycket bättre med toffsar eller flätor heller. Jag passar fortfarande inte vidare bra i Abba-mössa. För att inte tala om vilken frilla jag hade efteråt ;)

 

 

Bild 3

 

Till sist experimenterar jag och virknålen just nu. Om det sedan blir något av det hela, alltså blir som jag vill och om garnet räcker återstår att se..

Abba-mössa:

Ja, alltså.. Att virka är helt klart inte min grej.. Jag klarar av luftmaskor fint, och fasta maskor. Men sedan har jag inte gett mig på vare sig halvstolpar, stolpar eller dubbelstolpar och allt vad det heter. Förrän nu då jag plötsligt fick beställning på Abba-mössa.

I söndags:
-Du som handarbetar, kan du göra en Abba-mössa åt mig?
Jag måste ha gapat som ett fån för hon förklarade genast vad en sådan mössa var för något. Och jag svarade att jag kan ju testa.

Sagt och gjort, hem samma dag och kastade mig över internetbanken över stick och virkbeskrivningar och hamnade hos Drops, jag menar, vad finns INTE hos Drops??
Upptäckte att alla mina virknålar var antingen för grov eller för tunn och tog den grövre med resultatet att jag halvvägs igenom tungan-rätt-i-mun-nu-ska-här-virkas-stolpar att mitt arbete blev liiiite väl stort. Ungefär som ett flygande ufo. Fullt med gröna rymdvarelser.

Alltså: repa upp. Lägga undan. Nya tag.
I går: Började om. Blev färdig.
Men.. Ska det se ut så här????

Bild 1

 

Bild 2

 

Bild 3

 

Sedan ska man väl kanske inte knäppa kort nyvaket morgonblek. Eller är det kanske vinterblekhet?? Och ganska snabbt inser man dessutom att mitt ostyriga hår inte trivs i en Abba-mössa. Jag ser ut som ett hår med en påpressad kastrull. Måste ju ändå testa mössan i dag så det får nog bli till att fläta håret. Sedan vet jag inte om det faktiskt är så där den ska se ut. Liknar ju den på Drops gör det ju men.. Ja, ja. Nu har jag i alla fall testat. Och kan ta med mig mitt prov-exemplar så får hon avgöra själv om hon fortfarande vill att jag ska virka Abba-mössor åt henne :p

Fo -bättre sent än aldrig..

..Jodå, äntligen är det babyblå klart. I sista minuten med, i morgon ska det ju levereras.

Kunde ÄNTLIGEN sticka ute för första gången i år:

Vårsol, stickning och te det är livet på en pinne det..


Färdig blev jag således och eftersom jag inte har någon bebis tillgänglig har jag inte kunnat testa den på heller för att se hur den tar sig ut. Liggandes platt på ett bord ser det knäppt ut, men så gör ju cirkelkoftor sig bäst på kroppen med:

Till Alicia

Konstigt :s

 

Runt, runt, runt..

 

Iklädde en av barnens nallar i den och då blev den ju så jätte stor.. Och de korta ärmarna ser långa ut. Men det syns i alla fall att den ser bättre ut på, än av:

 

 

Stickad i mjuk alpaca..

 

Nu borde jag sticka vidare på den där sjalen som aldrig blir färdig.. Istället lade jag upp maskor för att sticka bort lite restgarner, en cirkelfilt får det bli och den kommer väl ta några år eller så eftersom den enbart ska göras i restgarn. Handtvätt kommer krävas på den dessutom så vidare användar-vänlig lär den ju inte bli..

 

Utlovad almanackabild också då.. Karln ser inte riktigt klok ut, men garnet är ju fint..

 

 

April..

 

Och så har jag äntligen fått vara iväg och göra en ny gadd, som döljer det fel en annan tatuerare gjorde för en par år sedan.. Riktigt skönt är det! Och så imponeras jag av att någon kan ta en enkel ritning jag gjort och få det till något så mycket vackrare:

 

 

För evigt

Blodsdropparna får ni bortse från..

 

Jahapp, lägga små barn då kanske, sedan häcka på fejjan och äta lite chips..