Super Mario Mushroom:

...Fick det bli en bara sådär ändå. Tröjan fick vila en stund medan jag virkade en liten svamp till min väninna som går så långt tillbaka i tiden som 80-talet. Någon som minns 80-talet? Som omväxling följde jag ett mönster, det hittade jag HÄR inne och där finns en massa godsaker! Inte för att jag kan virka på engelska. Och inte var Google translater mig vidare behjälplig i det här fallet heller men jag läste och översatte och skrev ner på svenska efter bästa förmåga och satte igång ändå.

Virkad

Super Mario svamp :)

 

Men tröjan har fått sina varv den med och växt på sig i alla fall lite. Så pass att jag fått byta nystan igen och nu stickar enbart slätstickning, slipper mao alla dessa omslag, döht. Dessutom har jag fått minska ner antalet maskor från 207-144. Tjohoooo!

 

 

Tre veckor..

Tre veckor gammal nu..

 

Sedan har jag stickat den där katten alla barn får sticka på syslöjden om du minns den? Det var Anna som påminde mig (och en massa andra) om den på sin blogg.

Men stackars lilla kissemiss.. Den blev utan svans. Katternas största stolthet här i livet, den som viftas med, putsas och stryks kittligt med under nysande näsor.. Någon sådan har inte denna kisse. Så blir det när man tar en boll restgarn och stickar så långt man kommer. Huvud ja, kropp ja. Svansen då? Men va f*n! Ja, ja så kan det gå..

Mönster som funnits i evigheter.

Svanslös alltså..

 

Jag har såklart rastat kameran lite också, men bara ute på gården. Jag kan bli så desperat sugen på att fotografera ibland att jag knäpper kort på just ingenting. Så blev det den här gången:

 

 

 

 

Fast Leia är inte ingenting, hon är någonting speciellt <3

Restgarn=slut:

...I alla fall de små, små bollarna. Två mormorsrutor, och några till på gång.

Blivande.. Ja, vad?

Mormorsrutor..

 

Men nu är de små bollarna grå och svart faktiskt slut så det får vila ett tag. Hade tre VÄLDIGT små bollar i blå och vit också. Det fick bli ett litet fodral till den där onämnbara asken som används en gång i månaden..

 

 

Till tampongerna alltså..

 

Nu kanske jag slipper stå där med en tampong i näven när jag egentligen grävt i väskan efter läppglansen.. Inte för att det egentligen generar mig, herregud jag är på väg in i mitt 38:e år snart så mens med tillbehör rör mig inte i ryggen. Men förvånande nog generar det många andra. Kan undra varför? Föds du som kvinna är du liksom förutbestämd att en gång få mens och sedan får du ha det ett antal år. Och för en man.. Ja, har han en kvinna får han väl liksom ta med i beräkningen att hon har mens lite hipp som happ. Fast mens ska man ju helst inte heller säga. Nä, man ska kalla det för "grejerna", "lingonvecka" "rödljus" och f*n vet allt..

 

Oj vad jag spårade ur där, det här är ju ett inlägg om handarbete! Som egentligen borde gå ut på tröjan, tröjan och återigen tröjan. Men jag är inte vidare trogen mina pågående projekt. Jag lessnar fort och måste byta av med annat emellan. Men lite har i alla fall tröjan växt:

 

 

Två veckor gammal..

Två veckor gammal är den nu..

 

Förresten så var jag med min syster och tog foton hos Model lab. Första sisådär 12 bilderna syntes det väldigt väl att jag kände mig illa till mods som tusan med att stå framför kameran. Men sedan lossnade det lite och var ganska kul så här efteråt. Det trodde jag minsann inte :)

 

Nu ska jag fortsätta rensa i garderoberna. Försöker rensa ut bebiskläderna. Det kommer ta många år tror jag. Efter tre-fyra plagg börjar jag gråta (ja, jag vet sååååå löjligt) och lägger undan kartongen igen. Lättare då med de kläder som kommer upp i strl 110/116. Då var de liksom inga bebisar längre..

En "Anna"-ruta:

Har det blivit. Alltså en alldeles vanlig mormorsruta. Min första för den delen. Blir nog fler, för det var vanebildande utav tusan.

Inte så vacker men det går ändå.

 

Annars så är det ju tröjan jag ska hålla på med. Den växer sakta, sakta. En vecka gammal är den idag och då ser det ut så här:

 

 

Linjalen hade passande nog fått fötter så hur långt jag kommit vet jag inte..

 

Och tidigare idag, när jag borde ha suttit och stickat gav jag mig iväg ut och rastade kameran istället.

 

 

I Saltas vintertid.

Ett träd..

 

I saltas, vintertid.

Brygga..

 

I Saltas, vintertid.

Ut mot havet..

 

Sten och is..

 

Gräs..

 

Också sten och is..

 

Frusen flytved..

 

En stam..

 

Fotspår..

 

Frusen kvist.

 

"Än så är det långt till vår."Men vintern kan också vara vacker..