WIP:

...Kom ju på att jag har ett nystan Kauni kvar efter sjalen Ingrid som jag stickade i höstas. Finns en del kvar i härvan med men det är vikt till ett annat projekt som väntar på att andan ska falla på. Men resterna efter Ingrid växer i alla fall så sakteliga fram mellan mina fingrar och virknål. Lätt med gallersjal, jag har ju gjort ett antal tidigare..

Kauni vs gallersjal

En halva kärleksknutar:

...Bjuds det på idag. Påbörjade den för en månad sedan, placerad i en fotölj hemma hos bortresta svärföräldrar i väntan på varmvatten till ett bad. Snacka om att jag verkligen saknar att ha badkar, önskar  att jag kunde fixa i ordning i tvättstugan, dra nya vattenledningar från pannan och skrubba upp badkaret jag skaffade för just det ändamålet, att bada i. Just nu används det som någon sorts behållare till vattenslangarna.. Vattenledningar finns det, men de är pluggade och behöver bytas ut, avlopp finns det, bevisligen eftersom det är en tvättstuga. Dock ingen värme.. Men det var ju ett litet sidospår det där, nu var det ju kärleksknutar det skulle handla om. Jo, den påbörjades alltså då och har sedan legat i vila men idag tog jag fram den och gjorde klart.

Den är virkad i Drops Classic Alpaca, som jag hade turen att vinna hos Strikkdegglad tidigare i våras :) Virknål 5mm. På bilden ser det förvisso bara ut som ett oformlig inget alls, men det är Kärleksknutar där, i form av en halsduk, dels räckte inte garnet längre än så, dels fungerar den utmärkt precis så som den blev eftersom jag istället gjort den ganska så lång..

Borde nog sluta virka kärleksknutar nu..

 

Den är hur mjuk och skön som helst att ha runt halsen. Ändock åker den in i sin banderoll och ner i "vet-inte-vad-jag-ska-göra-med-stickningar/virkningar" men som med lite tur blir en bra present till någon i framtiden.

 

I övrigt har jag betalat räkningar i dag. Bara 300 back den här månaden, till skillnad mot för 3000 back förra månaden. Men.. Det finns ändå inte ett öre över till mat. Tack regeringen och försäkringskassan för att ni så totalt spoilerar mitt liv.. ERAT JÄDRA PACK!!

Hello Kitty:

Ja, säg hej till mössan jag virkat på det senaste dygnet, inspirerad av andra stick/virkbloggare kom jag plötsligt på att jag hade ett vitt nystan bomullsgarn över efter abba-mössorna och det fick bli en:

Hello Kitty mössa

 

Eftersom jag bara hade det enda nystanet vitt garn virkade jag mössan med fasta maskor i enbart bakre maskbågen, inbillar mig att det ska vara garnbesparande. Helt ut räckte inte nystanet ändå så jag fick virka två varv med garnet jag hade över efter toppen i förra inlägget. Och eftersom det vita garnet tog slut virkade jag inte öron och satte ovanpå mössan utan stickade i ett annat restgarn och sydde fast dem istället. Virkade ögon, virkad nos, virkade morrhår.

 

 

Hello Kitty mössa igen..

 

Vad jag nu ska med denna mössa till vet jag inte. Jag är ingen Hello Kitty-fan direkt.. Den passar sonens 9-åriga huvud som en smäck, men sitter lika bra på mitt, så storleken på den verkar pendla ganska fett mellan 7 år och uppåt.. Blir nog till att sälja bort den kanske?

Och nej jag har som vanligt inte gått efter något mönster. Jag är helt enkelt för hopplös... :)