Hammaren:

.. Är ett utomordentligt bra verktyg. Tvivlar på att det finns ett enda hem som saknar en. Inte nog med att man kan dra ur trilskande spik med den, nej man kan slå ner spik också. Och plugg. Och slå ihop saker som håller på att trilla isär. Men visste du att det dessutom är ett formidabelt bra verktyg mot spindlar?

Jo, jag lovar jag ljuger inte för dig.

Funkar som en smäck!

I och för sig rungade det bra i pannan av hammarslaget. Vilket genljöd i hela huset där det vandrade genom alla element. Men det funkade! Nåja nästan..

Så här var det:

I lugn och ro skulle jag således lägga in ved i pannan. Så jag närmade mig handtaget med ena handen och vad satt där, endast en millimeter bort? Jo, en jannelångben. Den blängde hatiskt mot mig där jag var med min hand så nära hans fruktansvärda huggtänder och det blev en styrkans kamp. Som han vann..

I panik grep jag tag i första bästa tillhygge som visade sig bli hammaren. Jag dängde till pannan och spindeln för fulla krafter. Vad gör då spindeln?
Jo det lilla äcklet har mage att helt fräckt hoppa ner på golvet. Alldeles intill mina fötter.

Varvid den åter igen blottade sina fruktansvärda giftfyllda gaddar mot mig. Så jag slog igen. Vettlöst. Många gånger.

Nu mer ligger det ett vidrigt litet spindel-lik alldeles nedanför min panna. På golvet under luckan. Där jag ska lägga in ved. Jag får frossa bara av tanken.

Så någon vänlig själ som antingen har lust att komma hit och ta över vedeldningen ett tag tills liket förmultnat?? Eller kanske bara komma hit och avlägsna kvarlevorna...


I övrigt stickar jag nu på handtaget till väskan. Och det är tråååååkigt. Enbart räta maskor i 50 cm. Men det blir nog klart i morgon. Sedan ska det sys i foder. Men nu tänker jag lägga mig i sängen och ta fram virknålen ett tag.

Jag lägger INTE i mer ved i pannan i kväll!

Snälla Tomten:

.. Så här när det närmar sig jul vill jag bara passa på att meddela att jag varit en riktigt snäll tjej i år (tycker jag själv). Jag har lärt mig lyssna till andra och bestämt mig utefter det jag tycker känns bra. Jag har fortsatt kämpa för att orka med livet. Jag har kämpat för att få bättre tålamod. Jag har lärt mig säga nej och stopp åt skuldbeläggarna. Jag har lärt mig att i vissa situationer bör jag helt enkelt vara tyst utan att vädra min egna åsikt. Jag har lärt mig att inte bry mig om vad andra tycker om mig. Jag försöker vara en rättvis mor.

Kort sagt har jag gjort allt jag kan. Och som tack för det önskar jag mig:

Massor med garn.
En snickare.
Trosor.
En rörmokare.
En bakmaskin.
En älskare.
En skärmaskin (till lilla skinkan)
En sambo.
Ljus (alltid)
En vän.
Skärmatta/rullkniv.


Men främst av allt så önskar jag mig ett helt liv i harmoni.

Mvh VickyPs.. Jag har många fina vänner som på inget vis får känna sig stukade av min önskan om en vän, för med vän menar jag DEN vännen. Som man går genom livet med.. Ds

Dö-skalle beanie:

Och så ett till mönster, på dödskallemössan:

Beanie-modell

 

Drops karisma  Storlek: one size

Lägg upp 84 maskor med rundsticka 3,0

Sticka 3 cm resår: 2rm, 2 am.

Byt till rundsticka 3,5 och sticka 2 varv rm.

Sticka sedan efter diagram:

 

 

 

Efter diagrammets slut sticka några varv rm till arbetet mäter ca 17,5 cm.

Minskningar:

Del 1: Gör 4 minskningar (2 rm tills) jämt fördelat .

Sticka 1 varv rm.

Minska återigen med 4 rm jämt fördelat.

Sticka 1 varv rm

Del 2: sticka 2 rm tills hela varvet.

Sticka 4 varv rm.

Sticka 2 rm tills i 2 varv.

Klipp tråden och trä genom resterande maskor. Dra ihop och fäst trådarna på rätsidan.

 

OBS! Avigsidan vänds utåt och så är mössan nästan klar. Eller ja den är ju klar. Men jag sydde i en reflextråd först.

 

Alternativt kan diagrammet stickas i avvikande färg och med rm istället för am, och am istället för rm. Då är rätsidan utåt från början.

 

2009-11-23 Bluewhiskey