Mer garn: använd det du har..

 

Reglerna är som följer:

1. Vi använder enbart material vi har hemma (sytråd är det dispens på)
2. Vi försöker pyssla undan en sak varje vecka under november månad.
3. Vi väljer själva om vi kan tänka oss att lotta ut något/några saker av det vi gjort på vår blogg mot att de tävlande tipsar om det utlottade hantverket på sin blogg. (Valfritt)
4. Vi lägger upp "Använd det du har" loggan på vår blogg så vi lätt ser vilka våra medpysslerskor är.
5. Meddela ditt deltagande till http://beasbarnslikheter.blogspot.com/
Där läggs det ut länkar till varje deltagare så man kan följa sina medpysslerskors projekt för tips, peppning och inspiration!Men asså det här måste bara vara det utlimata att hänga med på. Det finns hur mycket som helst här hemma:

Jag har ett skåp med pärlor som väntar på att bli till smycken.

Jag har en korg med både påbörjade och planerade broderier.

Jag har lådor och påsar med tyg, både påbörjat och på planeringsstadiet.

Och det här är samtliga påbörjade stickningar som finns överallt i huset:

 


Och så kartongerna med garner då.. Den gula innehåller garner till beställningar, lådan under sängen garner som.. Snart ska stickas av? Och den bruna kartongen( som inte servern vill ladda upp bild på) innehåller garner som står näst på tur att bli stickade: 

Dessutom hänger det en påse garn på sovrumsdörren upptäckte jag nyss. Och jag har länge lovat barnen tygtryck.. Nu vågar jag inte se mig omkring mer i huset men jag vet att jag dessutom har porslin som jag börjat måla men inte färdigställt..

Det måste vara något fel på mig..
fast jag kan försvara mig lite angående porslinet, färgen tog faktiskt slut och jag jar inte köpt ny..

Stick blogg:

..Ja hela inlägget kommer handla om stickning eller garn på något vis. Inte för att jag har turen att ha något FO att visa upp, jag har varit segare än vanligt på den fronten den senaste veckan. Men för att det finns en del att skriva om ändå.

I går när jag hämtade posten låg det ett paket i lådan. Jag fattade ingenting, paket till mig? Nu? Och ända från Visby? Eh.. Jag känner väl ingen i Visby?? Luktar gott gör det också.. Vad i hela friden...?? Så himla kul!
Det blev direkt in i köket och riva upp paketet och vips kom det fram ett kort. Och jag säger bara jösses hur kunde jag glömma garn och the-bytet? Snacka om att min bytarvän var rekord snabb! Och titta vad som låg i:

Jippie, massor med paket att öppna!

 

Hm.. Det luktar väldigt gott här, vilken ska jag öppna först? Klämma och känna, njuta så länge som möjligt av lilla julafton (som knappast kunnat komma lägligare). Förts ut kom tre ljuvligt doftande ljus, ett fick genast förpassa sig in i mitt sovrum, lukta gott och sprida mys till mig där jag satt vid datorn och läste stickbloggar.. Nästa paket innehöll Skogbärsthe, ska bli mums att njuta av det ska ta med mig en par påsar till min bror idag när han ska fira sin födelsedag (igen). Det tredje paketet innehöll ett nystan gosigt Indiecita -100% alpacka fleece. (klappa fiiiint) Och det sista innehöll mer garn, en härva från Ullcentrum Öland, som går i svart, grå och plommon-lila. Helt underbart! Men så är det de här med kameror, i alla fall mobilkameran tar aldrig fram de rätta färgerna på garn:

 

 

Från Maria i Visby :)

Titta så mycket fint!

 

Tusen, tusen tack till Maria i Visby --<--<-@

Jag plockar för fullt med mitt lilla paket till min bytesvän jag med, väntar bara på garn och sen så ska det få åka ut på en kortare resa och hamna hos någon som förhoppningsvis inte längtat ihjäl sig innan dess :p

 

På kvällen i går satt jag och stickade på mitt svarta fluff, där varje maska skär i hjärteroten av smärta. Men jag tänker på det som ren terapi, bättre sätt att bli av med smärtan kan det ju inte finnas. Speciellt inte när gråten verkar ha satt sig själv bakom bom och lås med bortkastad nyckel, jag är avstängd och kall kort och gott så det är skönt att sticka fluffet som dels värmer i knät dels bearbetar mina tankar under tiden. För den som inte förstår varför det gör ont i hjärtat av att sticka fluff så är svaret enkelt. Mitt fluff ska till Öland, via Skåne.. Fast, just nu ser svart fluff mest ut som en ryamatta. Bådar inte gott. När jag maskade av fluff märkte jag att den måste gå under virknålen lite också. Och Kanske något mer, just nu beter den sig inte som jag vill, hur nu en enkel trekantsschal kan bete sig fel.. Men jag tror jag måste förlänga den lite, den töjer sig rejält på brädden och drar åt sig på längden. Inte konstigt med stora stickor och omslagsvarv men ändock något som får åtgärdas. Annars blir det nog en rya av det! Eller en kattbädd möjligtvis..

I vanlig ordning bråkar servern och vägrar lägga upp bilder. Och eftersom det jag skulle blogga härnäst, en sak jag gått med i, bör visas med bilder så får jag stänga ner skiten och blogga om det senare.

Jag hatar firefox.. Eller är det blogg.se jag ska hata? Hur som är det problem varje gång jag ska ladda upp foton. Man blir less..

Så nu går jag och eldar, röker och drömmer om allt vackert jag vill göra med mina nya fina garner.

Jag vill tacka mina fina vänner också. Men det får vänta till ett personligare icke garnrelaterat inlägg. När jag orkar gå in i mig istället för att ligga utanpå.

 

 

 

 

Hemlis 6:

Många byten på Stickamera nu och självklart vill jag vara med och leka. Har beställt garn till garn&the-bytet idag och snubblade sen in på detta, så himla kul!Och så ska man ju svara på några frågor också då:

1. Vilken sorts garn tycker du mest om? (Ull, akryl, bomull osv.) Är det något material du absolut inte tycker om?

Jag gillar alla garner som är mjuka, men egentligen inte akryl även om det slumpar sig så att jag stickar mycket i det när jag stickar till andra.

2. Vilka är dina favoritfärger?

Har upptäckt en förkärlek till mörk lila, mörk vinröd och absolut de regnbågsfärgade och sektionsfärgade garnerna som florerar.


3. Är det någon färg du absolut inte tycker om?

Snorgrön, orange och gul.

4. Vilken sorts stickor tycker du bäst om/använder du helst? (Trä, metall, plast? Rundstickor, raka, strumpstickor?)

Stickar mest på rundsticka och stickor av metall/plast. Trä riskerar att bli flis i tänderna på mina katter så jag har bara några få sådana.

5. Hur länge har du stickat? Anser du dig vara nybörjare, avancerad eller mittemellan?

Jag kommer alltid se mig som nybörjare :p

6. Dricker du kaffe? Te?

The, massor med the..

7. Är du allergisk mot något?

Kamomill bla, de flesta pollenbärande växter.

8. Vilken slags musik tycker du om?

Rock, pop och ballader.

9. Favoritgodis?

Polly, dubbelnougat, chips.. Jag är en godisråtta på hög nivå.


10. Håller du på med någon annan "skapande hobby", förutom stickning? (Spinna, scrapbooking, virkning osv.)

Jag vill lära mig spinna och har en slända men fattar inte hur man gör, hehe.. Sen så syr jag lite, virkar lite.

11. Vad tycker du är roligast att sticka? Mössor? Sjalar? Tröjor? osv...

Sjalar verkar ligga mig varmt om hjärtat alltid är det någon på stickorna.

12. Prenumererar du på någon sticktidning?

Nej, det har inte blivit av.

13. Har du något drömprojekt på önskelistan?

Mm, Februari lady sweater..

14. Använder du pulsvärmare/handledsvärmare? I så fall, vad är ditt handledsmått?

14,5 cm :)

15. Tycker du om att sticka pulsvärmare?

Om halvvantar ingår i kategorin :)


16. Stickar du sockor?

Också något jag vill prova men inte vågat mig på.

17. Vad har du för fotstorlek? (T.ex. längd, omkrets på tjockaste stället.)

Str: 35-36 eller 21,5 cm lång fot..

18. När fyller du år?

Den 4:e april.


19. Stickar du med pärlor?

Jag har lekt med tanken och ska prova vad det lider.

20. Vilken slags böcker (ej stickning) läser du helst? (Deckare? Fakta? Romaner?)

Fakta och romaner, fantasy.