Sy, sy och sy..

Två förklädesklänningar och ett blöjskydd har jag sytt idag. För att ha i studion såklart. Så mycket planer, så lite tid, så inga pengar alls. Använder det jag har hemma helt enkelt :)
 
 
Bilden ljuger, klänningen är vackert duvblå till färgen...
 
 
Blöjskydd i grått teddytyg...
 
 
Vitt och somrigt...
 
 

Det var ju tossor jag skulle sy. Och hätta. Till Stinas butik och till söta Sagas dop. Men det verkar så himla pillrigt så jag inväntar mod och tålamod ;)
 
Biljäkelen gick sönder idag. När jag backade ut från gården upptäckte jag en STOR oljerand. Det var bara att köra tillbaka in på gården och vrida av tändningen. Byta om. Hämta domkraften och pallbock. Öppna motorhuven. Tack och lov så är det inte från motorn oljan klämts ur, motorblocket ser fint ut och inget oljeläckage där. Oljefiltret däremot.. Där har packningen tryckts och det är där hela motorns olja runnit ur. Ränder och pölar längst med hela uppfarten och en mitt på vägen där jag stannade när jag såg randen. Bilen står nu och skäms, fortfarande i uppallat tillstånd. Svårt att ta sig till stan för att köpa ny olja och oljefilter när man är utan bil och inte har några pengar heller. Men, men.. Det hade kunnat vara värre. Om jag inte tittat in på gården när jag vände. Om jag hade fortsatt att köra. Då hade motorn nypt. Och det hade varit mycket värre. Mycket dyrare. Så, inte nog med att jag måste fixa avgassystemet (som gick sönder förra söndagen) nu måste jag alltså byta filter och olja också. Frågan är ju om det var dålig kvalité på filtret eller om det kommit något skräp med i oljan som tryckt packningen? Återstår att se när jag tar loss filtret. Olja och filter byttes nämligen för mindre än ett år sedan och jag har inte åkt så många mil att ett oljebyte egentligen borde ske än på ett tag..
 
 
Slut på pellets har jag också när som helst och inga pengar att köpa ny för. Ser lite risigt ut ekonomiskt just nu. Värre än vanligt faktiskt och då brukar det vara illa nog då. Så för att slippa tänka så syr jag.
Bevisligen ;)

Tycker som vanligt inte att jag får något gjort:

Speciellt inte när jag upptäcker att mitt senaste inlägg är en vecka gammalt.
Gör jag då ingenting alls i handarbetsväg?
 
Jo..
Jag har ju sytt två små hårband till någon bebis (ska använda dom i studion):
 
 
Ett blått med vita prickar på :)
 
 
Ett köpt hårband fick en  rosa och vit blomma..
 
 

Nallen har sönerna haft. Men nu ligger den mest bara i soffan. Mjuk och gosig. Jag har en egen nalle så vuxen jag är.. Den heter Nalle och är en hund ;)
 
 
Sedan har jag satt sprätt på lite restgarn igen. Det fick bli en stickad och virkad uggla av två sockgarnsrester:
 
 
Ugglan har också fått flytta ner i studion...
 
 

Hela dagen i fredags ägnades åt att rita, klippa, nåla, klippa, nåla, klippa, nåla, klippa..
 
Det vackra tyget.. Det var till att hålla tungan rätt i munnen!
 
 
 
Det blir många delar att klippa ut när man ska sy två dopklänningar (med foder), två par tossor (också med foder) och hätta till det. Extremt många delar. Jag började kl 11 på förmiddagen och gav upp runt kl 20. Då hade det naturligtvis pausats för mat och sådant med men ändå.. Min rygg. Hm.. Nej hela min kropp skrek i protest. Jäkla fibro.. Värktablett och sova. På lördagen sydde jag den första klänningen och på söndagen den andra:
 
 
En i str 70 och en i str 60...
 
 
På ärmarna ett band med fjärilar..
 
 

Det ska naturligtvis sitta rosetter också i livet, men det ska väljas färg först. Nu ska det alltså sys tossor och hätta. Men igår var det måndag. Det betyder städdag här i huset. Och så gaddade jag mig igen. Idag har jag varit hos tandläkaren med min son, och börjat sy en liten docka. Istället för det jag borde sy då alltså. Ja, jag vet jag är hopplös. Men jag fungerar så, att jag måste göra något annat emellan. Och klänningarna var så pickliga så jag vill göra något lätt innan jag tar itu med tossorna för jag räknar med att dom är extremt pilliga..
 
Just det ja.. I fredags sydde jag ju faktiskt en skötväska åt en väninna också. Återbruk. Hon kom med en gardin och en fleecefilt. Det blev en knallig väska:
 
 
 
 
Som tack fick jag en bit tyg som blev kvar som jag tror ska räcka till en Phoebe-väska. Funderar på att sy en sådan åt mig själv.
 
 
Så du ser, helt sysslolös har jag inte varit.
Jag har fotograferat också, i söndags på kvällen.
Hur det blev kan du se här :)
 
 
 
 
En kommentar publicerat i Handarbete
Taggar: Blommor, Blå, Stickat, Sytt, Väska, handarbete, virkat

Ännu mer sytt:

Två väskor har jag sytt nu, på min arbetsträning. Det var några tanter som såg en väska jag sytt förr och ville ha en. Så då är det ju bara att sy då. Två färdiga idag och två till är på gång.
Och efter det..
Då ska jag sy en DOPKLÄNNING till mitt syskonbarns dop. Känns så mysigt på något sätt.
 
 
Första väskan, enkel lappteknik...
 
 
Andra väskan, också i enkel lappteknik.
 
 
Och ja, jag har med flit lagt vit blomma i botten :) 
 
 
Annars inte mycket nytt här.
Förutom att vi äntligen är godkända för vidare utredning på sonen. I april sätter det igång. Kommer bli både jobbigt och skönt att ha det gjort.
 
Nu ska jag slapp-sticka lite.. Du vet, när man stickar något som inte är så noga. Enkel slätstickning bara. Rogivande och lagom utmaning för ett trött huvud..