Värma en liten hättan:

...Fick det bli den här gången. Paketet jag kommer skicka iväg är verkligen inte stort, så jag hoppas att talesättet alla bäckar små gäller även vid hjälptsickning..

 

 

Sedan har jag fortsatt med att sticka på restgarnströjan:

 

 

Restgarnsprojekt är ju kanon!

 

Igår fick jag sätta mig ner och fästa sjuttioelva miljarder garnändar. Okej.. Jag överdriver kanske liiiiite ;) Men väldigt många garnändar fanns det då i alla fall att fästa! Nu har jag kommit så långt att jag kan börja med ärmarna. När andan faller på. Det gjorde den inte igår, och knappast idag heller, men någon dag så.. Den behöver ju i alla fall inte vara färdig förrän till jul så jag känner mig optimistisk i frågan om att bli färdig i tid ;)

 

Jag börjar få stora barn i huset. Så där att jag känner att nej men stopp nu, ni gick ju i blöjor igår! Då kan det inte vara dags för tonår idag..

Den äldsta är förvisso bara tolv. Men tecknen finns där. Tex i form av de förhatade tonårsfinnarna. Men det var detta som snörpte ihop hjärtat på mig: äldste sonen kom med sina parfymer och deos och frågade: -Mamma, var kan jag ställa dom här? Jag vill inte ha dom på mitt rum, för jag vill ju använda dom när jag duschat..

Så nu står dom här:

 

 

Som en daglig påminnelse om att små barn blir stora barn och stora barn blir vuxna..

 

 

Jag är inte redo!

Lite retro:

...Får väl även jag lov att vara?
Fast jag sällan är det.
Hur som har jag tagit över mormors gamla heliga gryta.
Inte för att jag var utan grytor.
Utan för att mina var för små de gånger vi är 5 här i huset.

Det här kallar jag gryta!

 

En riktig alltså..

 

Invigde den gjorde jag genast. En bit älgkött, potatis, morötter och minimajs samt bästa kryddan i världen; elaka måns fick stå och puttra. Dag 1 var vi 5 barn och 2 vuxna som åt. Dag 2 var vi 3 barn och 2 vuxna som åt av samma gryta. Så det får verkligen plats mycket mat i den och jag kommer använda den mååååånga gånger i viner var så säker.

 

Faktiskt så tog jag hem hennes gamla pannkakslagg också, men det finns inte på bild. Men är så mycket bättre att steka pannkaka i än hemska tyflonpannor..

Jag vet inte vad jag gör:

...Men jag gör det ändå. Så får jag summera gårdagens och dagens handarbetande.

Igår fyllde min lilla kille 10 år. Ja, alltså okej, kanske inte så liten längre då, men det tänker jag inte låtsas om, han är ju ändå alltid mitt yngsta barn.
Och emellan tårtbakande och väntetiden på eventuella gäster ville jag ha något för händer, som jag snabbt kunde lägga ifrån mig utan att sedan vara helt vilse i pannkakan när jag skulle ta upp det igen. Med ett grönt mjukt garn och en virknål satte jag mig således ute på farstubron och tänkte: Värma en liten...

Det var utgångspunkten, jag ligger ju efter. Ända sedan jag fick mejlet av Anna har jag tänkt att självklart ska jag värma en liten! Men sedan kom livet emellan och inflammationer och jag hamnade långt efter i stick-listan. Nu går tidsfristen snart ut och sista inlämningsdatum närmar sig med stormsteg.

Datorn var ockuperad av sonen, mönster på papper har jag nästan inga, och definitivt inte några virkmönster. Så..

Jag började virka lite på måfå..

 

Bild 2

Och fortsatte i den stilen..

 

Till värm en liten insamlingen.

Och broderade blommor.. Hela vägen runt.

 

Jag kan inte virka, något jag skrivit många gånger förrut. Men förhoppningsvis går den ändå att använda? Fort gick det i alla fall, men fråga mig för guds skull inte hur jag har gjort för jag har helt enkelt ingen aning. Idag fick det bli en till, ännu snabbare modell och väldigt enkel. Bara vit bara..

 

Till värm en liten insamlingen.

Fast fråga inte på den här heller...

 

I helgen fick jag färdigt bonusbarnets dödskalle-sockor. Skönt att ha det gjort, nu har alla tre barnen sina sockor och ingen orättvisa förekommer. Jag stickade med Magic Loop såklart. Det blev en annan häl än den för mig vanliga med lapp och kil. Timglashäl tror jag den heter och så fick det bli rund tå. Kallas det diamant-tå tro?

 

 

Ljusgrå

Vartofta raggsocksgarn, stickor 3,5mm.

 

Och eftersom sockorna bev färdiga har jag också stickat en del på min restgarnströja. Det är inte så långt kvar på den innan den är färdig. Men jag fasar redan. SÅ OTROLIGT MÅNGA TRÅDAR ATT FÄSTA! Blääää....

 

Har lite av det gröna garnet kvar efter hättan, det gick verkligen inte åt mycket, och funderar nu på hur det garnet ska få värma en liten.. Antagligen en hätta till, eller skärmmössa.

Men..

Då ska jag nog ta och följa något mönster.