Det stickas..

...Långsamt, långsamt..

I printade blå nyanser..

 

Påbörjad 1/4 överdel stickad..

..Och i mörk lila..

 

Och det broderas..

 

Om möjligt ännu långsammare..

 

Mest ligger jag stilla och ber om nåd. Typ. Magen har kurkat ur rejält av all stress, all värk, all oro. Ligga stilla, då gör det inte riktigt lika ont. Men sticka liggande? Nja.. Ingen höjdare direkt. Så det går långsamt.

 

Dock, har jag haft underbart besök. Det andas lite vår när de börjar skutta omrking där ute. Så söta. Fast.. Det är ju bara en. Var har den andra tagit vägen, de har ju alltid varit två? Jag inser att jag nog inte vill veta, låtsas som ingenting och sitter så still jag bara kan för att få ta i alla fall en liten del av hans eller hennes liv. En kort stund. Innan skogen lockar tillbaka den:

 

 

 

 

Naturligtvis var den bara nära och långt ut på grenarna när jag inte hade med mig kameran ut. Typiskt.. Men är man så där söt blir man ändå alltid förlåten.

Värmande åt huvud och hals:

.. Stickad och virkad enligt enklaste princip:

Noblesse, colour 05 parti 3526

En lång orm, lindad x-antal varv runt halsen..

 

Noblesse, colour 05 parti 3526

Och en virkad mössa för att matcha med..

 

Helt underbart mjukt garn, helt underbara färgskiftningar, nog blir man lite kär i Noblesse???

Tusen tack igen söta U för den fina julklappen --<--<-@

 

Och nu, när jag borde sticka ufo-socka så har jag istället precis lagt upp maskor till en klänning. Och vågar jag då erkänna att sockan är ett ufo TROTS att jag fortfarande bara är på den första? Och att jag började med den i November?

Borde skämmas. Stickar på i merinoull och låtsas som att det regnar.

Men vänta nu..

Det GÖR det ju.

Mer vinter åt folket! Mycket hellre snö än regn. Fy fan för en grå slaskig lång vandring mot våren.. *deppar ihop* Söker mig tillbaka till min tröst: stickor och garn.

 

I övrigt tror jag att du och jag syns i morgon. Du vet, stickcafé. På fb..

Jo just ja.. Har en mössa färdig med att visa upp. Ulrikas mössa. Men jag tänkte att hon kanske skulle få den, innan jag börjar flasha med den här. Om jag bara kunde få paketet klart så det gick att skicka iväg...

Paket i lådan:

...Och vilket paket sedan! Nu har jag verkligen blivit rejält bortskämd under hösten och vintern av min hemlis med hela 4 paket! Och igår kom alltså detta:

Paket 4

Härlig merino, tjusigt stickgarn och KnitPro strumpstickor..

 

Paket 4

..Och ett par söta örhängen ^^

 

Tusen miljoner tack för allt fint snälla Vilma --<--<-@

 

I övrigt har jag stickat ännu en mössa.. Till vem, hur eller varför vet jag inte. Eller jo varför: hade garn kvar. Hur: med garn och stickor. Vem... Blir nog till någon form av stickhjälp vad det lider (får samla långsamt på hög först).

 

Ännu en Stripey..

 

Och så har jag sytt, lite snabbt, under måååånga svordommar över symaskinen, ett fodral till äldste sonens nya touchmobil. Två till lär det bli vad det lider, men jag delar upp det. För många svordommar på en och samma dag kan bara inte vara bra?

 

 

Enkelt men funktionellt..

 

Nu måste jag ta tag i det där med att slänga ihop en matbrödsdeg om det ska finnas något bröd här i huset. Och tvätta vidare. Dessutom tänker jag emellan tvättandet och degandet tjuvstarta på fb online stickcafé. Ufon handlar det om idag. Herregud.. Vilket av dom ska jag ta?????