Stickat newbornset

 
 
Det händer inte ofta att jag stickar. Det är skräpiga kroppen som säger ifrån där. Virkning är av någon anledning snällare mot både axlar och fingrar. Men nu har jag iaf stickat ett litet newbornset, kanske väcks inspirationen av att alla och några till går med magarna i vädret eller precis kläckt ur sig en liten. Som min Nea.. Lilla fina Nea har blivit mamma ♥
 
Öh, sidospår..Jag har alltså stickat en liten hätta och nästan satt eld på huset när jag skulle göra blomman som dekoration. Skämt åsido, det var bara mina fingrar som låg i riskzonen.
Fast egentligen stickade jag rompern först. Och sedan hättan. Rompern ja, här kommer den:
 
 
Jag har stickat med 5,5 mm rundsticka och strumpstickor. Garnet heter Stella och kommer ifrån Järbo Garn. Jag håller på med ett par hängselbyxor i lika garn nu. Fast jag håller ju på med annat också så när det blir klart och dyker upp här får visa sig.
 
 
 
 
Axelbanden och knytbanden på hättan är såklart virkade. De korkskruvar sig så sött!
 
Idag är det den sista februari, månaden har sprungit förbi och det är dags att virka de sista varven på temperaturfilten och att göra en sammanställning. Ett inlägg om det törs jag därför lova kommer inom kort. Iaf den här veckan.
 
Ja, jag bröt mitt mössförbud med den här hättan till rompern. Men jag höll ut i mer än den där månaden jag lovade mig själv, det blev faktiskt 1 1/2 månad. Fast ändå räknas det väl ändå inte helt som brutet mössförbudet? Rompern behövde ju sällskap. Och en hätta är inte riktigt en mössa. Och photoprops är ju en helt egen avdelning. Eh.. Jag bryter det nog igen inom väldigt kort kom jag på. Jag har planer på en liten djurmössa. Så fort jag har bestämt mig för om det ska vara ett lamm, en isbjörn eller en kanin. Garn har jag redan tagit fram..
 
Men jag virkar också på en välgörenhetsfilt. Två egentligen. Och jag virkar på något till välgörenhet som kanske blir en cardigan, kanske blir en body, garnet kommer att bestämma sitt öde där. Och jag virkar på en hjärtefilt. Och en poncho. Jag kan fortsätta att räkna upp saker men det är nog bättre att jag sätter igång och virkar så att något blir klart ;)
 
 
Lämna kommentar publicerat i Allmänt, Handarbete;
Taggar: Babymössa, Blöjskydd, Fotorekvisita, Hätta, Järbogarn Stella, Newbornbabyphotoprops, Newbornhätta, Photoprops, Romper, Stickat, handarbete

Pannlapp till Katta ♥

 
 
Fast jag säger grytlapp faktiskt. Den är populär nu igen den här pannlappen. Fast för egen del får jag erkänna att jag drabbades av samma symptom som när jag stickar sockor. Ja, du vet SSS.. Den ena sidan av grytlappen gick väl bra. Men att börja om och göra en till sedan var mindre roligt.. Att virka ihop dom var att komma på rätt bana igen. Den lilla dekorativa kanten runt om tog lång tid (och ja, skyll mig själv när jag väljer tunt garn liksom). Pannlappen har jag virkat i dubbelt garn så den är ordentligt tjock. Att brodera blommorna.. Eh.. Jag var missnöjd och fick göra om ett flertal gånger innan det blev bra. Och det här med att virka med svart garn, behöver jag gå in på det ens? Och att det är mindre gott om dagsljus den här tiden på året? Så en pannlapp som borde ha gått fort att göra tog sin lilla tid. Lite för lång tid. Men det blev ett bra resultat. Till sist.
 
Drops Safran och virknål 5mm. Det rosa är ett banderollöst garn som en gång var en härva bomullsgarn att virka dukar av och jag har använt mig av 3mm virknål till kanten.
 
 
Och det var väl det. Över till nästa blogginlägg ;)
Lämna kommentar publicerat i Allmänt, Handarbete;
Taggar: Crochet, Drops Safran, Grytlapp, Handgjord, Pannlapp, Virkad, Virkad grytlapp, Virkat, handarbete

Dukar och bara dukar.

 
 
 
När man är förkyld orkar man ju ingenting. Och när jag blev det i veckan satt jag mest och dumglodde och tog mig inget för. Orkade inte fotografera de dukar som blivit blockade ens. Tillslut virkade jag fler dukar och blockade på köksbordet till katternas glädje..
 
 
 
Idag har jag kännt mig mycket piggare och därför fotograferat dukarna. Som nu bloggas. Fast det ser du ju..
 
 
 
Garn: Drops ♥ you 5, virknål: 5mm, mönster: inget som vanligt.
 
Jag virkade två dukar i ett rosa/guld bomullsgarn som jag inte vet namnet på. Eller ja, jag försökte virka TRE dukar som skulle vara i ett set liksom. Men garnet tog slut. Så det blev två och en halv dukar ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
På den översta bilden (och på två till) ser du den gröna skålen efter mormor Märta ♥, där syns också en brosch och ett halsband efter henne. Strykjärnet har jag fått av farmor ♥.
 
Jag älskar gamla ärvda saker. Även om jag inte har möjlighet att göra dem rätta i mitt hem så får de iaf stoltsera som rekvisita ibland. Och någon gång.. Då ska jag ha ett hem som är som jag vill att det ska vara. Nu blir det till att titta på film. "Mitt stora feta grekiska bröllop 2" har jag tänkt mig. Efter dramafilmen jag såg igår (som var alldeles för blodig för min smak) så är det allt igenom komedi som gäller idag.
 
Jag ska virka den gågna veckans varv på temperaturfilten också. Jag har letat rätt på tempereturerna som var under mina barns första år. Så nu fattas det "bara" pengar till garn. Och lite planerande såklart, färgskala, maskor osv. Sedan ska jag virka temperaturfiltar till mina snorvalpar, som de ska få när de flyttar hemifrån ♥.