Sytt kuddar -igen:

...För att det är väll det jag syr mest. Kuddar alltså. När jag har något tyg över, eller får tag i en stuv som är för liten för något annat då blir det alltid kuddar. Det blir sällan vackert när jag syr. Men det är ju ändå bara soffkuddar. Knölar man ner huvudet eller armbågen i dom syns dom ju ändå inte ;)

En blå..

 

Och så en till blå minsann.

 

Ja, mer än så har det inte blivit ännu på handarbetsfronten. Men jag grejar lite här och lite där när det finns tid över. Så ibland måste ju något bli färdigt i alla fall.

 

Slutar med en bild på min Salvia och på en ros som inte alls befinner sig på min tomt (jag har andra rosor) men som var lite söt där den stod mot en vägg på ett hyreshus. Hoppas att hyresgästerna njuter av den så att den inte slösar bort sin skönhet på ingenting..

 

 

 

 

Nu ska jag fundera över hur jag som bäst virkar en söt kant på en disktrasa som jag krokat. Lycka till BW liksom. Virka är verkligen inte min grej, men skam den som ger sig!

Älskade Dagliljor och liljor:

...I repris. För säkert lade jag ut foton på mina dagliljor även förra sommaren och den innan dess osv. Men jag är ju så förtjust i mina dagliljor så jag kan bara inte låta bli:

Gul och röd

 

Mörk rosa

 

Persika

 

Rosa

 

Och så två av mina vanliga liljor. Tyvärr har två andra, mina absoluta favoriter försvunnit. De kom helt enkelt inte upp i år och jag fattar ingenting. Lite ledsamt faktiskt, de var ju så vackra. Men det får väl duga dessa med då:

 

 

 

 

Ja, det får väll räcka så då, nu har jag proppat liljor i ögonen på dig så du nära på storknar :)

Idel handarbetat -äntligen!

... Jodå, äntligen har jag fått lite fart på stickorna. Eller jag kanske får kalla det för ett tillfälligt uppsving? Det visar sig. Var ska jag börja då tro?
Jo..

Förra veckan hade jag suveränt besök här hemma då jag för första gången fick träffa underbara U i verkligheten samt hennes väninna V, också en härlig prick. Det blev en del prat, lite stickning (själv stickade jag bara 4 varv tror jag för jag var så upptagen med att babbla) och fika. Sedan åkte de vidare neråt i landet. Hoppas det blir fler tillfällen och längre sådana :)

Fina kvinnor :)

 

Och efter sig lämnade de en riktig gotta-påse, jösses vad jag klappade och planerade innan jag lade ner allt detta i kistan:

 

 

Härliga garner minsann :)

 

Samma dag som de varit här stickade jag i alla fall färdigt ett par halvvantar som min mamma ska få:

 

 

Till mamma

Sticka 3,5 garn.. Eh.. Det har jag visst glömt bort..

 

Sedan då.. Jo, jag tog mig i kragen efter månaders betänketid och lade upp för mina allra första stickor med Magic Loop. Har alltid tyckt att det verkat så fruktansvärt praktiskt men inte vågat. Inte klarar JAG av det där liksom.. Kollade upp själva uppläggningen på internetbanken och sedan satte jag igång. De första två varven var skakiga och jag funderade allvarligt över vad jag gett mig in på.. Men sedan flöt det så fint så, måtte det aldrig mer bli många par sockor stickade på traditionellt sätt!

 

 

Första gången, resåren

Resåren.. Om jag gjort rätt vet jag inte men det blev rätt..

 

Första gången, hällapp

Fixade hällapp också, var ju lätt!

 

Första gången, färdig häl

Kände mig tveksam vid hälen, men det gick det med.

 

Men.. Jag får erkänna att jag vek mig för okunskapen och stickade tårna på strump-stickor. Väldigt fegt men kanske nästa gång. Kanske. Sonens sockor blev i alla fall färdiga:

 

 

Första gången, färdig socka

Stickor 4mm, Raggsocksgarn från Garngrosisten..

 

Ja, det var det hela. Mer handarbetat än så har det inte blivit. Men lite känns bättre än inget :)

Jag har, hör och häpna, haft en vecka utan barn. Det inträffar ungefär bara en gång var fjärde sommar. Tyvärr har vädret varit kasst. Typiskt när Bw-killen också var barnledig och hade semester. Vi fick mest mysa inomhus. God mat och en del shopping-turer (mest fönster-shoppning då). Självklart var vi på Rånocken i stan och kollade/lyssnade till min mammas band ihop med systeryster och svägerskans äldsta dotter.

 

Idag har alla barn kommit hem, och Bw-killen begett sig hem till sitt och på egen semester med sin son. Så det blir väll lugna gatan här såvida inte vädret inbjuder till något kul. Nu borde jag försöka hitta på något att snabb-sticka till min mormor. Istället sitter jag och ägnar mig åt falsksång så grannarna storknar... Kanske att jag borde erbjuda dem hörselproppar???