Fortfarande bara mössor:

Jag hade ju som sagt garn kvar efter sockorna, luvan och mössan. Precis lagom till en mössa till..
 
 
Ännu en snäckskalsmössa.. Till någon som behöver det.
 
 

När jag hade lagt upp den på fb online stickcafé fick min fd svägerska syn på den och frågade om jag ville virka två mössor åt hennes töser (varav den ena är ett av mina älskade syskonbarn) så det var bara att göra två mössor till det. Unisont med dom två mössorna virkade jag också en liten fårmössa medan jag höll katterna sällskap i ett annat rum. Så...
 
 
Två snäckskalsmössor. Virknål 5mm. Garn: Svarta Fårets Freja..
 
 
 Den lilla fårmössan. Eller mer kanske ett lamm :)
 
 

Det var ju lite roligt att virka djurmössor så jag gjorde mig en liten hundvalpsmössa också när jag nu ändå är i farten med alla dessa mössor..
 
 
 Den hamnar nog i studion tror jag :)
 
 

Nu håller jag också på och virkar en mössa. Även detta en snäckskalsmössa. Fick en beställning till på en sådan nämligen, en knallrosa. Och efter det så har jag en beställning på en djurmössa. Så ännu är inte mösskavalkaden över ;)
 
 
I lördags var vi och firade min mormorsmor på 99-års dagen. Hon fick de där sockorna som såg ut som fiskar om du minns dom? De borde hålla henne varm om fötterna när hon är hemma hos sig.
 
 
 
 
 
Våran yngsta familjemedlem och vår äldsta <3
 
 

Och så var det med det, nu ska jag fortsätta virka mina mössor. I eftermiddag kommer Leia hit medans Laika ska vara med gubben min. De ska ut i skogen och Leia ska vara här och busa med Ludde. Han har nog saknat sin tjej, även om han och Laika blivit goda vänner de med :)
 
 
 
Lämna kommentar publicerat i Handarbete
Taggar: Babymössa, Barnmössa, Blomma, Blå, Handgjord, Hemgjord, Hund, Kärlek, Mössa, Rosa, Svarta Fåret, Virkad, Virkat, handarbete

Lite stickat och virkat:

Med betoning på lite.
Jag hade det lite jobbigt förra veckan. Beslutsångest. Vad ska jag göra nu?
Så jag:
1) Lade upp maskor för och började sticka ett par sockor med magic-loop. Tråååkigt så att..
2) Jag började sticka några uddar på en pyttipanna. Insåg hur många det behövdes för att få ihop en hel sjal, ledsnade och..
3) Satte igång med att virka en väst/klänning (eller vad det nu blir). Kom så långt som till att oket var färdigt och.. Ledsnade på det också.
4) Började virka runt, runt i grått garn.
 
När det grå garnet tog slut och jag började virka kanten runt så kom arbetslusten tillbaka lite också. Så efter det blev sockorna färdiga. Och eftersom det fanns garn kvar virkade jag en luva också. Och en mössa. Nu har jag stått still lite igen, men har snart ännu en mössa i lika garn färdig. Den ska bara dekoreras..
 
 
Det grå garnet blev en sittdyna/liten filt till studion.
 
 
 Sockorna.. Som ska till någon bättre behövande.
 
 
 Luvan.. Den lägger jag nog i en låda för sig ett tag.
 
 
 Den blå mössan ska också till bättre behövande :) 
 
 

Snön vräker ner. Jag surar. Vill inte ha snö. Vill ha sol, fågelsång och värme. Vill ha tussilago, blåsippor och vitsippor. Vill ha vår. Nu!
 
 
 
Lämna kommentar publicerat i Handarbete
Taggar: Babymössa, Barnmössa, Blomma, Blå, Filt, Handgjord, Hemgjord, Mössa, Raggsockor, Stickat, Virkad, Virkat, handarbete

Fler mössor:

Ja, vad ska man säga?
Många mössor nu ;)
 
 
Fast först ett par Dödergök-muddar :)
 
 
 Ännu en snäckskalsmössa :)
 
 
 En virkad pösmössa :)
 
 
 En virkad liten babyhätta :)
 
 
 Och en..
 
 
 Två..
 
 
 Tre..
 
 
 Fyra (!) pumpamössor.
 
 

Jag har stickat/virkat upp en hel påse av garnet jag fick. Det mesta till välgörenhet :) Det ligger bla 10 baby/barnmössor och väntar på att paketet ska bli fullt så att det kan skickas. Och några i vuxenstorlek :)
 
Lämna kommentar publicerat i Handarbete
Taggar: Babymössa, Barnmössa, Handgjord, Hemgjord, Hjärta, Mössa, Stickat, Virkad, Virkat, handarbete