Värmande till egot:

Det vill säga att jag har virkat något till mig själv som omväxling. Inte en mössa dock ;) Men en halsvärmare och tja.. Det är väl en nästan-mössa. Jag har virkat en öronvärmare faktiskt.
 
 
 
Halsvärmaren är virkad som en tub med enbart v-stitch. Tre färger. Vid något tillfälle sade gubben min att det såg ut som något för ett Hammarby-fan. Jag var nära att repa upp hela skiten då faktiskt. Jag hejjar ju på BRYNÄS. Istället påpekade jag att det ju inte är grönt och vitt hela vägen. Först är det turkos och grönt. Sedan grönt och vitt. Och slutligen vitt och turkost. Och lite fransar i samtliga färger av det lilla garn som blev kvar.
 
 
 
 
Mitt lilla set är virkat i City från Garngrossisten AB. Likadant garn som i förra inlägget med den gröna halskragen. Jag fick garnet av min mor förra året på min födelsedag. Så det var på tiden att det blev något av det. 6mm virknål även denna gång.
 
 
 
 
Öronvärmaren är bred och både öronvärmare och halsvärmare är så underbart mjuka och sköna. Jag har gjort lite olika sjalar/tubar osv åt mig själv genom åren. Men av någon underlig anledning använder jag mest bara två av dom. En svart trekantssjal med glitter använder jag mest. Den stickade jag för många, många år sedan. Den är mjuk, smidig men låååång. Efter den, men mer under sommarhalvåret, använder jag min vackra linsjal. Den jag stickade i marks & kattens Linnen. Men den här nya halsvärmaren tror jag på. Den kommer definitivt att användas.
 
Babyfilten då? Var det inte den jag skulle blogga den här gången? Jo, så var ju tanken. Men den är inte torr ännu. Jag blötte upp den och spände upp den på blockning på lödrag kväll. Igår (när jag fotograferade det här setet) var den fortfarande inte helt torr. Men idag kanske den är det.
 
 
Jag skriver sällan om mina barn numera. Du har kanske inte tänkt på det? Och aldrig är det några bilder på dom heller. Den äldsta är väldigt mån om sitt privatliv och det får jag respektera. Men jag måste berätta en sak. Bara för att det i mig är så stort. Så ofattbart. Min äldsta son har för första gången rakat sig. Och jag har köpt hyvlar och gelé. Och inom mig är det så konstigt. En glädje, en sorg, en stolthet och kärlek såklart. Mina gossar är snart inga gossar längre. Min yngsta börjar gå om min äldsta i längd.
 
Tiden att få ha dom nära är förbi. Det är tur att jag tagit vara på tiden som jag fick. Även om den drog alltför snabbt förbi.
 
 
Nu ska jag kolla till babyfilten. Och ta itu med mitt tvättberg. Det är alltid ett tvättberg. Hur mycket jag än tvättar kommer det alltid ny tvätt.
 
Kit kurrar vid min sida. Prinsessan ligger nedanför mina fötter. Madagaskar ligger långt ut på hörnet i sängen och solar. Kingston är ute och rastar fläsket. Han är bra nog rund den katten. Men de är ju hans matte också dessvärre.
Allt blev så konstigt när jag slutade att röka. Dels har jag inte varit mig själv sedan dess, inte mått riktigt bra. Dels blev jag fet som en ko. Trots att jag inte ätit mer eller annorlunda. Mor säger att det kommer att vända och vikten bli normal igen. Jag hoppas verkligen det. Jag vantrivs så med mig själv och vill inte vara bland folk. Det är bekymmersamt. Jag arbetade så hårt med kroppen i somras och gick inte ner ett gram ens. Så det är bara att vänta på vändpunkten.
 
Men nu var det ju dags för tvätten. Så off i go!
Lämna kommentar publicerat i Allmänt, Handarbete;
Taggar: Crochet, Halsduk, Handgjord, Handväska, Tubhalsduk, Virkad, Virkad halsvärmare, Virkat, handarbete

Grönt är skönt!

Det fick jag lära mig som barn. Gult är fult också, blått är vått och rött är sött. Konstigt så hårt en del lärdomar fastnar medans andra glider ut ur minnet innan de ens hann in.
 
Men grönt är skönt och det är verkligen mitt senaste färdiga objekt också. Väldigt grön. Men så otroligt mjuk och skön.
 
 
 
 
Och rätt så snygg faktiskt. Även om det är förmätet av mig att skriva så. Det mjuka, gröna garnet heter City och tillverkaren är Garngrossisten AB. Jag har virkat med 6mm virknål.
 
 
 
 
 
 
 
Kragen är bred och dubbelvikt så den värmer nog som den ska. Är riktigt nöjd faktiskt.
 
 
 
 
Släpade fram Christina för att få till någon bra bild, den kom liksom inte till sin rätt liggande platt den här halskragen, men på Christina visar den sitt rätta jag.
 
 
 
 
 
Och tänka sig, fortfarande inte en enda mössa. Inte på flera veckor, det måste vara ett rekord för mig. Eller ja, det kanske bara är två veckor men ändå;)
 
Jag har faktiskt virkat en babyfilt också men den måste blockas innan den kan presenteras. Men då vet du iaf vad som komma skall i nästa inlägg. Kanske.
 
Det är svårt att blocka saker med alla katter. Ouppfostrade små monster!
Det är inte det att jag inte försökt att fostra dom till att tex INTE vara på bordet. Det är bara det att de skiter fullständigt i det. Skamlöst. Och utan fruktan.
*suck*
 
 

Virkad napphållare och Wille Val

Jag lovade ju att det skulle bli fler virkade napphållare. Och en till har det blivit, en jeansblå med vit rosett. Virknål 3,5mm och garnet Drops Love You 6. Som sällskap virkade jag Wille Val. Alla napphållare ska få ett sällskap har jag tänkt. Vad nästa sällskap blir vet jag inte ännu. Jag har ju tre napphållare kvar att göra.
 
 
 
Wille Val fick bli ljusblå. Han är virkad med virknål 2,5mm och Svarta Fårets Tilda  Eller kanske jag borde ha skrivit babyblå ;) Av det lilla garn som blev kvar efter Wille Val har jag virkat en boll. Den återkommer jag till vid något senare tillfälle.
 
 
 
 
Så, jag är fortfarande inte särskilt trogen mina projekt. Virkar lite här och där. En filt jag börjar lessna på kanske får bli en handduk istället. En poncho som aldrig blir klar skulle kunna vara färdig imorgon om jag gjorde den till ett barn istället. En stickning i mjukt Stella garn som jag inte ens vet vad det är jag har påbörjat. En röd och en turkos mormorsruta för att..? Några fler förströdda restgarnsfiltar i påsar lite överallt. En blivande (?) pippitröja som blev för bred och som jag inte orkat repa upp och börja om med. En väska som snabbt blev virkad men som ska fodras.
Och mycket mer.
Och ännu fler ideér och planer. Det finns ingen hejd på eländet.
 
 
 
 
Och jag virkar napphållare med sällskap.
Jomensåatte..
 
 
 
 
Lämna kommentar publicerat i Allmänt, Handarbete;
Taggar: Amigurumi, Crochet, Dropsloveyou6, Handgjord, Hemgjord, Napphållare, Svarta Fåret, Virkad, Virkad napphållare, Virkat, handarbete