Äntligen FO:

Alla tre Heja Brynäs fick komma med på bild i dag när jag maskade av den sista. Och de ser inte mycket ut för världen, men dom är i alla fall färdiga:

Heja Brynäs!

 

Ingrid blev klar i natt, alldeles innan ögonen helt gick i kors maskade jag av den sista maskan. I dag har jag fäst trådar och blockat, och sen blev hon så fin, även om jag inte borde säga så om något jag gjort. Men jag är så förvånad över att jag faktiskt kunde! Så idag har jag smekt henne med ögonen och bestämt mig för att göra en till, jag gillar mönstret och ska ju inte behålla den här själv. Inte nummer två heller iofs. Men kanske nummer tre! Så här blev i alla fall min Ingrid 1:

 

Jag är kär...

 

Min Ingrid är en liten dam, jag slutade mycket tidigare, när det var bara 18 romber på var sida om mittmaskan. Beskrivningen hittade jag inne hos Stick å brinn! Det delade hon med sig av redan i Juli 2008 men jag är seg när det gäller att hoppa på sticktrenderna, i mars tog jag hem beskrivningen och sen blev hon inte av förrän nu för att jag var för feg.

 

Tro det eller ej, men nu ligger det inget alls på stickorna här hemma. Så kan det ju inte få vara, så jag får väl sätta igång med de där halvvantarna som sonen kräver mig på med sina blå ögon. Och en Ingrid till. Och hur är det nu tro, har linet skämts klart?? Sitter i alla fall och ritar lite och försöker få till ett enkelt mönster. Risken är dock att även det enklaste egentillverkade mönster kommer ge mig en handfull nya gråa hår..

 

*so long, så länge*

 

 

En tisdag:

.. Snart till ända. Har varit på banken och skrivit om lånen, snacka om att räntan är bra nu.. Jag har också packeterat och skickat iväg både kudden och garn&choklad-paketet, hoppas att båda når sin slutdestination utan problem.

Stickar på lilla Ingrid för fullt, är inne på den avslutande spetskanten och har bara fyra varv kvar. Jag har gjort en liten modell, lagom att ha runt halsen. Men jag gillar mönstret som är lätt även för en som mig så det blir nog en till, en stoooor i annat garn. Är lite (läs mycket) nyfiken på NORO. Sägs vara mjukt och gott. Mjukt och gott låter ju bra till en stor sjal. Eller? Hoppas i alla fall att Ingrid blir klar idag. Hinner inte sticka så mycket mer på den då lillen har bandyträning. Och där stickar jag bara lätt. Som Heja Brynäs 3.

Jag måste bara få påpeka (till dig Sussie) att spindeln inte var en liten stackare. Den var ett enormt monster. Minst som en femtioöring, men mer åt en hel krona. Huvva! Och så anföll den dessutom.. Ehum..

Jag har fått hem det svarta fjädergarnet också, en hel låda fluff, det gör sitt jobb väl även om jag inte är vidare förtjust i akryl..Det  ska bli en sjal till en av svägerskorna (får det heta svägerska om förhållandet är på distans??) som klappade på min rosa i somras och antydde att hon ville ha en egen, fast svart. Så det får bli en sådan till henne, från karln, i julklapp. Få se om jag kan låta bli att börja sticka på den nu, jag tänkte spara med det till vi åker ner till Skåne på höstlovet, så har jag lite att göra då med. Mannen i fråga jobbar på eftermiddagarna så det kommer finnas massor med sticktid :) Och den behöver bara vara klar innan vi åker hem igen, jag åker inte ner mer på några månader sedan, har fullt upp med teaterrepetitioner. Och föreställningar.

Sedan så har jag laserat bordsskivan igen, tredje gången. Är man nu så dum som jag och bestämmer sig för att slipa ner en klarlackad skiva, måla den svart och sedan lasera med vitt så får man jobba på innan det vita syns. Nu vet jag inte riktigt hur jag ska göra med bordsbenen. Funderar på att bara slipa dom och lacka på dom lite.. Kontrasten kanske blir underlig, men kökssoffan är ju en gammal goding som antagligen bara är oljad, skänken likaså. Och då kan ju benen gå i samma stil för att knyta ihop det hela lite. Eller??

Sen vill jag inte ens tänka på att ta itu med stolarna...

Dags för en kyss?

...Efter att ha strukit Nivea lip care på sina små läppar utbrister 8-åringen här hemma: -Mamma, nu är jag mycket kyss-barare!